Geplaatst op Geef een reactie

Volg deze 5 stappen voor het perfecte licht in huis

Een lamp is meer dan een lichtbron; het creëert woongeluk! Behalve dat je er mooie dingen mee uitlicht, is juist licht ook heel functioneel, ofwel noodzakelijk. Daarom is het belangrijk om met een lichtplan te werken. Zo heb je voor iedere situatie het juiste licht. Lees hieronder ons 5 stappenplan!

Verder lezen Volg deze 5 stappen voor het perfecte licht in huis
Geplaatst op Geef een reactie

Welk formaat batterij heb ik nodig?

Lampielight verkoopt veel verschillende batterij formaten. De meest voorkomende batterijen zijn de AA en AAA batterijen. Maar wat is het verschil tussen de batterijen? AA en AAA staat voor het formaat batterij. AA batterijen iets groter dan de AAA batterijen. AA batterijen worden ook wel penlite batterijen genoemd. Een andere naam voor de AAA batterijen is Triple A of potloodbatterij. 

Verder lezen Welk formaat batterij heb ik nodig?
Geplaatst op Geef een reactie

Tips voor de beste verlichting op kantoor

Wist je dat de verlichting op de werkplek een grote invloed heeft op je werkzaamheden? Maar ook op de sfeer binnen het bedrijf? Uiteraard doet een kantoorpand met genoeg ramen al veel goeds. Maar in de donkere wintermaanden is dit niet voldoende. Goed kunstlicht is dan cruciaal. Hierbij heb je de keuze uit warm en koud licht. Allebei de varianten hebben hun eigen lichteffect. 

Verder lezen Tips voor de beste verlichting op kantoor
Geplaatst op

Alles wat je moet weten over LED verlichting

LED verlichting is de laatste jaren populair geworden bij zowel bij particulieren als bedrijven. De voordelen van LED verlichting zijn dan ook vele malen groter. Zo heeft LED verlichting een laag energieverbruik, een lange levensduur, en heeft een lage warmtewontwikkeling. Ook heeft LED verlichting geen tijd nodig om op te warmen en heeft de lamp een hoog rendement. De aanschafprijs van LED verlichting ligt meestal ietsje hoger dan die van traditionelere vormen van verlichting. Maar de investering in LED verlichting verdient zich echter binnen één jaar alweer terug.

Verlichting neemt de derde plaats in op het gebied van elektriciteitsverbruik en CO2 uitstoot in een huishouden. Ook bij bedrijven is het een grote energiegebruiker. LED verlichting vermindert deze CO2 uitstoot en het energieverbruik tot wel 90%.

Verder lezen Alles wat je moet weten over LED verlichting
Geplaatst op

De verschillende soorten lampvormen

Verlichting bestaat er in allerlei vormen en maten. Iedere lampvorm heeft een eigen toepassing. Maar welke lampvormen bestaan er? En welke lamp heb je nodig? Wij vertellen je in dit blog meer over de verschillende vormen en waar ze voor bedoeld zijn.

De Peerlamp
De meest gebruikte en bekende lamp, is de peer. Deze lichtbron is geschikt voor vrijwel iedere lamp, afhankelijk van de fitting. De meest voorkomende schroeffitting is de E27. Qua wattages valt er ook een hoop te kiezen, afhankelijk van de behoefte en het gebruik. Deze lamp bestaat er dus in allerlei soorten. Zo maak je ook nog een keuze voor helder of mat glas of bijvoorbeeld normaal, goud of gekleurd glas. 

Verder lezen De verschillende soorten lampvormen
Geplaatst op

Alles wat jij moet weten over batterijen

Wat is het verschil tussen batterijen? En hoe kan ik batterijen het beste bewaren? Wat batterijen betreft is de keuze reuze. Daarom vertellen wij je meer over het verschil tussen de  batterijen en hoe je ze goed kunt bewaren zonder dat ze gaan lekken.

Batterijen, we gebruiken ze voor van alles. Van kantoorartikelen tot speelgoed. En niets is vervelender dan geen batterijen in huis hebben wanneer je ze nodig hebt. Daarom adviseren wij altijd een voorraad batterijen in huis te hebben, zodat je nooit misgrijpt. Maar welke heb je dan nodig? Er zit niet alleen verschil in de maat en vorm van een batterij, maar ok in de spanning, capaciteit en materiaal. Lees hieronder alles over de diverse batterijen.

Verder lezen Alles wat jij moet weten over batterijen
Geplaatst op

Leeslicht; het perfecte licht om bij te lezen

Wat is nou fijn licht om bij te lezen? Daar bestaat een handige formule voor! Wij leggen je uit waar je op moet letten en hoe je jouw juiste licht berekent! Het is namelijk van groot belang dat je met het juiste licht aan een boek begint. Zo voorkom je zere ogen en hoofdpijn. Ook kun je je dan beter blijven concentreren op je boek. Wij vertellen je meer over de juiste licht omstandigheden tijdens het lezen.

Verder lezen Leeslicht; het perfecte licht om bij te lezen